Nyheter

Situationen

Ny uppdatering om läget med evakueringen av föräldralösa barn och familjen. Roman, grundaren av barnhemmet har för en liten stund sedan gett oss följande information.

Kära vänner.
Tack så mycket, uppriktigt, tack så mycket för att du inte lämnade oss eller Ukraina under denna svåra tid! Med din hjälp evakuerade vi 157 föräldralösa barn mellan 1 och 17 år till Freiburg. Det är barn som har vuxit upp i faderns hus och det statliga barnhemmet i byn Kopyliv.

Vi lyckades ta ut dem i tid, för bokstavligen nästa dag ockuperades Kopyliv av ryska soldater, och Faderns hus hamnade under eld och attackerade ryska trupper mot Kiev. Den andra vågen var evakueringen av 7 barnhem av familjetyp till Polen (70 barn och 14 vuxna). Nu förbereder vi att fortsätta evakueringen med sammanlagt 112 föräldralösa barn och familjer från Freiburg till Sverige inom en snar framtid.

Lämna ett svar

sv_SESwedish