Nyheter

Evakuering

Vi har just pratat med ledarna på barnhemmet i Ukraina. Just nu försöker man få ordning på dom sista papperna för att kunna lämna Kiev och sedan vidare. Dom vet inte själva när dom kan påbörja resan. Vi ber er alla att fortsätta hjälpa till att samla in pengar via vår hemsida.

220224 Kl 12:23

Vi har just pratat med ledarna på barnhemmet i Ukraina. Obekräftade uppgifter om markpatruller vid Kiev som blockerar in o ut farterna. Om detta stämmer kommer det försvåra utresan för barnen. Vi ber er alla att fortsätta hjälpa till att samla in pengar via vår hemsida ukrainakids.se

20220224 Kl 15:11

Händelserna har eskalerat snabbt i Ukraina. Roman, personalen och barnen är alla säkra! Teamet har bekräftat att gatorna är fulla när människor evakuerar staden. En militärbas nära Fathers House har attackerats. De planerar att evakuera inom de närmaste 24 timmarna. Just nu håller de på att säkra alla nödvändiga förnödenheter och dokument för att transportera de barn och vuxna som ska ta hand om dem.

De har säkrat bostäder för 120-150 personer tillsammans med transporter åt dem. När saker och ting eskalerar är de på väg någonstans där de kommer att vara säkra under hela denna tid. Platsen de ska till har gått med på att låta barnen komma in med eller utan reseformulär. Barn och personal kommer att placeras på en givares hotell, kyrkor och familjer i en säker miljö. Vi ber er alla att fortsätta hjälpa till

20220224 Kl 20:13

Vi har just pratat med ledarna på barnhemmet och planen är att lämna Kiev ikväll innan 22:00 då det råder utegångsförbud i Kiev. Två bussar är på väg att plocka upp barnen och ett flertal bilar står redo för avfärd. Vi tackar av hela hjärtat för de gåvor ni har givit. Samtidigt hoppas vi på att fler har möjlighet att hjälpa till så att resan och uppehället löser sig på ett bra sett.

20220224 KL 23:00

För en stund sedan satte sig barnen på bussen och började resan ut från Kiev. Vi är otroligt tacksamma för all er hjälp. Vi kommer hålla alla informerade om situationen. Vi fortsätter insamlingen för att trygga resan för barnen.

Lämna ett svar

sv_SESwedish